Може ли бракониерът общинар Косьо Аянов да бъде обективен в оценките си за състоянието на язовирите?

Общинарят от Суворово Косьо Аянов (на снимката вдясно), който бе заснет да лови нелегално риба от язовир „Николаевка“, не само че няма намерение да подава оставка, но е реагирал изключително цинично на пост във „Фейсбук“, в който са описани неговите бракониерски набези.

Вместо да се раздели незабавно със сладката си службица, самозабравилият се общинар, който се води специалист „Гражданска защита и отбранително-мобилизационна подготовка“, е реагирал с ехидна усмивка под споделената публикация на сайта „Бегемот“ за незаконния улов на бяла риба от водоема. Щерка му Деница Аянова е употребила същия емотикон, което едва ли е учудващо предвид факта, че крушата не пада по-далече от дървото.

По-фрапиращото е, че Аянов все още не е дисциплинарно уволнен от общинската администрация, което трябва да се случи в спешен порядък! Това е така не само защото самозабравилият се общинар е уронил имиджа на местната власт, но и защото той е длъжностното лице, което отговаря за състоянието на язовирите на територията на общината.


При условие че Аянов лови нелегално риба от язовир и нагло демонстрира това, възникват и логичните съмнения може ли той да бъде обективен в оценките си за състоянието на водоемите на територията на общината и гарантирана ли е безопасността на населението.

Сайтът „Бегемот“ ще отнесе тези въпроси до областния управител на Варна Стоян Пасев, в качеството му на председател на Областната комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи, а така също и до Държавната агенция за национална сигурност.

В доклад за състоянието на язовирите, изготвен от експертна комисия, сформирана от областния управител, четем, че водоемите на  територията на община Суворово са нещо като бомба със закъснител:

„На яз. ”Николаевка I” е разрушена бетоновата облицовка на преливника. Нерагламентирано е повдигнато нивото на преливника. Не се спазва предписаният контролен обем на язовира. Язовир „Изгрев” е със затлачен основен изпускател“ – се пише в доклада, от което става ясно как кметът Павлин Параскевов и свитата му си вършат работата по отношение на безопасността на водоемите.

Предвид бракониерските изпълнения на Косьо Аянов и компания, сами можем да се сетим какво се крие зад общинското нехайство. А това, че то може да коства човешки животи, наводнени къщи, съсипана инфраструктура и земеделски земи, очевидно не е проблем за алчните общинари. Важното е кльопачка да има и да е на аванта, че да не вземат да им заслабнат дебелите задници.

 

Споделете БЕГЕМОТ с приятелиПодобни

Вашият коментар