Скандал! Суворовски общинар с подмокрен анцуг заснет да бракониерства край яз. “Николаевка” (снимки)

Косьо Аянов (вдясно) и аверът му Злати в горда поза с незаконния улов

Служител на много отговорен пост в Община Суворово демонстрира чувство на превъзходство и безнаказаност. Лицето Косьо Аянов, което се води специалист „Гражданска защита и отбранително-мобилизационна подготовка“ в общинската администрация, се оказа човек без елементарна гражданска отговорност, сигнализираха възмутени риболовци от региона на Варна.

Косьо Аянов в амплоато си на общински служител

На 15 март тази година, или месец след влизане в сила на забраната за улов на бяла риба, Аянов и аверът му Злати Петров решават, че правилата не важат за тях и пускат въдиците си в яз. „Николаевка“. За по-малко от два часа общинарят и приятелчето му вадят от водоема промишлени количества бяла риба, чийто размножителен период към момента тече, поради което уловът е строго забранен.

Косьо Аянов позира гордо с трофеите си

Косьо Аянов в амплоато си на бракониер

Въпреки че са нанесли трайни вреди на популацията на сулката, както се нарича още бялата риба, бракониерите са се щракнали за спомен, а по-късно пошлите кадри са споделени от админа на фейсбук страницата на язовир „Николаевка“, където „героите“ с незаконно уловената риба са тагнати.


Снимките са споделени и във фейсбук профила на Косьо Аянов

Скандалните фотоси предизвикаха остри реакции във „Фейсбук“. Възмутени потребители на социалната мрежа сипят крайно негативни коментари по адрес на бракониерите и стопаните на язовира.  Вместо да дава пример и да насърчава правилното стопанисване на водоемите, сдружението, което държи язовир „Николаевка“, си направи пълно харакири с тези снимки, коментират хората.

“Герои” на нашето време

Те са категорични, че водоемът е зачеркнат от много рибари в региона заради „селския манталитет“ на неговите стопани, за които в село Николаевка се говори, че не спазват концесионните си задължения, но пък били много гъсти с общинския кмет на Суворово Павлин Параскевов.

Малоумието на заснетата ситуация деградира до пълна тъпота от обяснението, което админът на фейсбук страницата „Язовир Николаевка“ дава след избухването на скандала:

„Съжалявам, че качих тези снимки, без да се съобразя, че е влязла забраната за хищника, просто аз получих снимките при свършен факт и реших, че е добре за реклама, но не се съобразих със забраната“, признава си чистосърдечно той.

Е, ако не друго, админът наистина успя да направи “реклама”, при това не само на яз. “Николаевка”, а и на Община Суворово. Защото и на сулките вече трябва да им е станало ясно на какъв принцип са подбирани „специалистите“ в общинската администрация и колко общо могат да имат те с поверените им ресори. Силно се надяваме последното да не важи за инспекторите от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, които незабавно трябва да наложат солени глоби на стопаните на яз. “Николаевка” и да забранят риболова до края на годината! А ако в Община Суворово има някакви зачатъци на морал, кметът моментално трябва да уволни Косьо Аянов за уронване на имиджа на местната власт! Очевидно е, че общинарят бракониер няма да си подаде оставката доброволно.

По темата: Може ли бракониерът общинар Косьо Аянов да бъде обективен в оценките си за състоянието на язовирите?

На профилната си снимка във “Фейсбук” Косьо Аянов се изживява като “легенда”, достойна за биографична книга

 

Споделете БЕГЕМОТ с приятелиПодобни

Вашият коментар